21 jarige moeder bevalt van baby met twee hoofden en 3 armen (6 foto’s)

3 min


Babita Ahirwar en haar man Jaswant Singh Ahirwar zeiden dat ze geschokt waren toen de baby op 23 november beviel.

Ze lijken een vorm van samengevoegde tweelingen te hebben waarin de baby’s dezelfde interne organen delen, inclusief een hart maar afzonderlijke hoofden hebben.

Ahirwar zei: ‘We zijn geschokt. Het is ongeloofelijk. Iedereen is geschokt om ze te zien. We kunnen niet geloven dat ons kind twee hoofden heeft. ‘

Artsen in het ziekenhuis hadden nog nooit zo’n bevalling meegemaakt in hun carrière en zijn in gesprek met andere artsen in India over wat te doen.

Medisch worden tweelingen die op deze manier worden geboren beschreven als tribrachius parapagus – het zeldzame fenomeen laat niet veel hoop op het overleven van de baby’s.

Een baby met twee hoofden, één lichaam en drie handen is geboren in India

De tweeling wordt nu 24 uur per dag in het ziekenhuis geobserveerd maar het is niet bekend of ze geschikt zijn voor elke vorm van chirurgie.

De heer en mevrouw Ahirwar, uit het dorp Basauda in het district Vidisha in Madhya Pradesh, een staat in centraal India, waren aanvankelijk verwoest.

Het echtpaar trouwde 18 maanden geleden en wachtte gretig op hun eerste kind.

Volgens lokale rapporten werd hen verteld dat ze rond de 35e week van de zwangerschap een samengevoegde tweeling konden verwachten.

Babita Ahirwar en haar echtgenoot Jaswant Singh Ahirwar verwachtte hun eerste kind

Maar na een keizersnede om 7.30 uur op 23 november verwelkomden ze een ‘baby met twee hoofden’.

Mevrouw Ahirwar zei tegen een lokaal persbureau: ‘Het was een gemengd gevoel toen de verpleegsters de baby aan mij overhandigden.

Ga verder naar de volgende pagina voor het vervolg van dit merkwaardige verhaal.

Like it? Share with your friends!

37 x gedeeld


Wat vind jij?