Kantoren in financieel centrum London op slot nadat werknemer coronavirus symptomen vertoont

1 min


Honderden medewerkers werden naar huis gestuurd nadat een kantoor aan de Canary Wharf in Londen op slot is vanwege de angst voor coronavirus.

Het Amerikaanse oliebedrijf Chevron adviseerde zijn 300-koppige beroepsbevolking om op afstand te werken nadat een werknemer griepsymptomen had gemeld bij terugkeer van een land dat besmet was met het dodelijke virus.

Ze werden weggestuurd om getest te worden en het bedrijf vertelde het personeel niet terug te keren naar het werk totdat de resultaten bekend zijn.

In een verklaring zei een woordvoerder van het bedrijf: ‘Chevron blijft de situatie op de voet volgen, met behulp van de richtlijnen van internationale en lokale gezondheidsautoriteiten. Onze primaire zorg is de gezondheid en veiligheid van onze werknemers en we nemen voorzorgsmaatregelen om hun blootstellingsrisico te verminderen. ‘

Het nieuws komt omdat Public Health England heeft gewaarschuwd dat duizenden patiënten die griepachtige symptomen melden, zullen worden gescreend op de infectie in een poging om een soortgelijke toename af te wenden in gevallen als die in Italië waar gevallen bijna 50 procent in 24 uur naar 322 sprongen en het aantal sterfgevallen steeg tot 11.

Volgens rapporten van The Sun voorspellen de plannen van de regering dat in het ergste geval 80 procent van de Britten besmet zou kunnen raken, waarvan twee procent – 500.000 mensen – zou sterven.

Gezondheidssecretaris Matt Hancock zei dat het officieel advies is gewijzigd om te zeggen dat mensen die ergens in Italië ten noorden van Pisa zijn geweest, zichzelf moeten isoleren als ze griepachtige symptomen ontwikkelen bij hun terugkeer naar het VK.

Twee scholen zijn gesloten in het VK, met nog een dozijn meer personeel en leerlingen in zelfisolatie.

Like it? Share with your friends!

53 x gedeeld


Wat vind jij?