Rode Kruis-directeur geeft toe dat er $10MILJOEN niet naar de bosbrand-slachtoffers zal gaan

3 min


Het goede doel zei woensdag dat $30 miljoen van het Disaster Relief and Recovery Fund was toegewezen aan bosbrand-slachtoffers maar velen hebben niets ontvangen.

Hij zei dat de meerderheid van het geld uiteindelijk naar bosbrand-slachtoffers zou gaan, ze waren geen voorraad aan het aanleggen voor toekomstige rampen.

‘Dit is voor bosbranden, dit betekend geen rem voor andere rampen.

‘Houd in gedachten dat er mensen zijn die opnieuw moeten opbouwen en er zijn mensen die daarvoor ondersteuning nodig hebben, we willen dat fondsen dat kunnen doen.’

Robert Gorringe, uit Ulmarra in het noorden van New South Wales, vertelde 7News dat hij de donaties die tot nu toe zijn gedistribueerd, niet heeft gekregen.

‘Ze hebben veel beloften gedaan dat ze dit, dat en het ander gaan doen maar ik heb niets ontvangen,’ zei de heer Gorringe.

Het Rode Kruis heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt gezegd dat de noodhulpfondsen de komende drie jaar via infuus zullen worden uitgedeeld aan verwoeste gemeenschappen via ‘op maat gemaakte herstelprogramma’s’.

Bega parlementslid Andrew Constance smeet het Rode Kruis voor het achterlaten van het geld om rente op hun bankrekening te verdienen in plaats van het onmiddellijk aan wanhopige slachtoffers te geven.

‘Australiërs hebben nu gedoneerd zodat mensen nu hulp krijgen, niet over drie jaar,’ zei de heer Constance.

De minister van Vervoer en Wegen bood een uitnodiging aan om hogere machten de vernietiging te laten zien die de branden hadden op gemeenschappen in zijn kiezers in de hoop dat de financiering snel zou verlopen.

‘Mijn uitdaging voor elk van deze CEO’s: ga zaterdag in mijn auto zitten, we gaan deze mensen zien en dan hebben ze misschien een verandering in hun hart,’ zei hij.

Deze week benoemt het Rode Kruis externe adviseurs in zijn Fondsadviespanel om toezicht te houden op de verdeling en toewijzing van fondsen.

‘Maximaal vier externe experts zullen onafhankelijk advies geven over het beste gebruik van fondsen om aan onmiddellijke behoeften te voldoen en om het herstel op lange termijn van getroffen gemeenschappen te ondersteunen’, luidt de verklaring.

Judy Slatyer, Chief Executive Officer van het Australische Rode Kruis, zei: ‘We werken er hard aan om ervoor te zorgen dat de gulle giften van de Australische gemeenschap en anderen over de hele wereld op de best mogelijke manier worden gebruikt om mensen en gemeenschappen te helpen het vuur aan te pakken en goed te herstellen.’

Like it? Share with your friends!

40.1k x gedeeld


Wat vind jij?