Rode kruis zegt dat het JAREN gaat duren voordat de donaties bij de brandslachtoffers in Australië zijn

2 min


Het Australische Rode Kruis heeft onthuld dat het waarschijnlijk jaren zal duren voordat de $ 95 miljoen aan bushfire-slachtoffers wordt geschonken om verwoeste gemeenschappen te bereiken.

Het goede doel zei woensdag dat $ 30 miljoen van het Disaster Relief and Recovery Fund was toegewezen aan bushfire-slachtoffers, maar velen hebben niets ontvangen.

Robert Gorringe, uit Ulmarra in het noorden van New South Wales, vertelde 7News dat hij de donaties die tot dusverre zijn gedistribueerd, was weggelaten.

‘Ze hebben veel beloften gedaan dat ze dit, dat en het andere gaan doen, maar ik heb niets ontvangen,’ zei de heer Gorringe.

Het Rode Kruis heeft een verklaring uitgegeven waarin wordt gezegd dat de noodhulpfondsen de komende drie jaar via infuus zullen worden uitgedeeld aan verwoeste gemeenschappen via ‘op maat gemaakte herstelprogramma’s’.

Bega parlementslid Andrew Constance smeet het Rode Kruis voor het achterlaten van het geld om rente op hun bankrekening te verdienen in plaats van het onmiddellijk aan wanhopige slachtoffers te geven.

Ga naar de volgende pagina om te zien wat er precies met het gedoneerde geld gebeurt…

Like it? Share with your friends!

980 x gedeeld


Wat vind jij?