‘S werelds rijkste man Jeff Bezos doneert 98.5 miljoen aan 32 organisaties die dakloze gezinnen helpen

1 min


Amazon-CEO Jeff Bezos, ‘s werelds rijkste man, heeft aangekondigd dat hij in 2019 $ 98,5 miljoen doneert aan 32 organisaties die dakloze gezinnen helpen opvangen.

De stichting voor het goede doel van de miljardair, het Bezos Day 1 Fund, kondigde de donaties donderdag aan. Bezos lanceerde de stichting in september 2018 en beloofde $ 2 miljard om het te financieren.

De stichting heeft twee doelstellingen: financiering van organisaties die dakloze gezinnen helpen, en de lancering van Montessori kleuterscholen.

De donaties gingen dit jaar naar 32 groepen in 23 staten en varieerden in grootte van $ 1,25 miljoen tot $ 5 miljoen.

Bezos, gezien in september, heeft aangekondigd dat hij in 2019 $ 98,5 miljoen doneert aan 32 organisaties die dakloze gezinnen helpen opvangen

Vorig jaar gaf Bezos $ 97,5 miljoen aan organisaties die dakloosheid bestrijden aan 24 organisaties in 16 staten.

Tot nu toe heeft het fonds geen donaties aangekondigd voor de oprichting van Montessorischolen.

Bezos heeft een geschat vermogen van $ 109 miljard, waarmee hij de rijkste man ter wereld is.

Bill Gates is een goede tweede, en de twee zijn de laatste dagen heen en weer gegaan op de eerste plaats omdat de prijs van Amazon- en Microsoft-aandelen fluctueerde.

De rivaliteit is alleen maar groter geworden nadat het Pentagon de controversiële stap maakte om een ​​$ 10 miljard cloud computing-contract aan Microsoft te gunnen.

Amazon van Bezos heeft de toekenning van het JEDI-contract aan Microsoft betwist en beweert dat de politiek een eerlijk contractproces heeft verpest.

Like it? Share with your friends!

649 x gedeeld


Wat vind jij?