Verpleegkundige die het coronavirus in China behandelt, beweert dat 90.000 mensen besmet zijn

4 min


Een verpleegster die een beschermend pak en gezichtsmasker in Wuhan draagt, heeft beweerd dat 90.000 mensen al zijn besmet door het coronavirus in China – veel meer dan het cijfer van slechts 1.975 uitgegeven door overheidsfunctionarissen.

Haar waarschuwing uit het hart van de uitbraak kwam naar voren toen de Chinese regering te maken kreeg met beschuldigingen van censuur van kritiek op haar aanpak van de ziekte om de crisis te bagatelliseren.

De uitbraak van het nieuwe virus is ontstaan in China, waar het meer dan 1.970 mensen heeft geïnfecteerd en 56 heeft gedood, en zich wereldwijd heeft verspreid.

Sprekend in videobeelden die online worden gezien, zegt de vrouw zonder naam: ‘Ik ben in het gebied waar het coronavirus is begonnen. Ik ben hier om de waarheid te vertellen. Op dit moment zijn in de provincie Hubei, inclusief het Wuhan-gebied, en zelfs in China, zijn 90.000 mensen besmet met het coronavirus. ‘

De Chinese president Xi Jinping, die zei dat het land met een ernstige situatie geconfronteerd wordt, hield een politburovergadering over maatregelen om de uitbraak te bestrijden, meldde de staatstelevisie zaterdag.

Ga verder naar de volgende pagina om de beelden te zien.

Like it? Share with your friends!

815 x gedeeld


Wat vind jij?