Verpleegkundige die het coronavirus in China behandelt, beweert dat 90.000 mensen besmet zijn

4 min


Het land wordt geconfronteerd met een ‘ernstige situatie’ waarin het coronavirus ‘zijn verspreiding versnelt’, vertelde Xi tijdens de bijeenkomst, die plaatsvond op de officiële feestdag van het nieuwe maanjaar.

Hoewel China aanvankelijk werd geprezen om zijn transparantie bij het beheren van de situatie, hebben critici nu beweerd dat ambtenaren het internet afvegen van video’s die de ware situatie onthullen.

Het rapport van de verpleegster is echter bijna twee miljoen keer bekeken op YouTube. In de beelden waarschuwt ze mensen om niet naar buiten te gaan en het Chinese Nieuwjaar niet te vieren.

Ze zei: ‘Ik zou willen zeggen dat iedereen die momenteel deze video bekijkt, niet naar buiten mag gaan. Geen feest. Niet uit eten gaan. Eens per jaar vieren we Chinees Nieuwjaar. Als je nu veilig bent, kun je je familie volgend jaar weer gezond ontmoeten. ‘

Met een wanhopig pleidooi voor voorraden zei ze: ‘Het kan ons niet schelen wat de regering zegt. Ik zal het je vertellen via sociale media. Iedereen, doneer alstublieft maskers, glazen en kleding aan Wuhan.

‘Help ons alstublieft. Schenk wegwerpbrillen, wegwerpmaskers en wegwerpkleding. Momenteel zijn onze middelen niet voldoende. ‘

Gruwelijke clips zijn online geplaatst door geschokte burgers en worden kort daarna verwijderd. In een ervan zitten de zieken tussen druppels en zuurstoftanks naast drie dode lichamen bedekt met witte lakens. De beelden zijn verwijderd van het sociale mediakanaal Weibo.

Ga verder naar de volgende pagina om meer beelden te zien en een korte uitleg over wat het coronavirus precies is.

Like it? Share with your friends!

815 x gedeeld


Wat vind jij?